Nyheter

ÄR DU DEN VI SÖKER? Moderaterna i Helsingborg söker politisk sekreterare

BLI EN DEL AV VÅRT TEAM I HELSINGBORG SOM POLITISK SEKRETERARE 

Moderaterna i Helsingborg söker en politisk sekreterare med placering i Rådhuset i Helsingborg. Helsingborg är sedan valet 2022 den största moderatledda staden i Sverige där Moderaterna innehar posten som kommunstyrelsens ordförande. Vi söker dig som vill vara med, utveckla och genomföra moderat politik i en av Sveriges mest attraktiva och utvecklingsorienterade städer.

Är du den vi söker? Skicka in din ansökan till: Christian Orsing på christian.orsing@moderaterna.se. Rekryteringsprocessen sker löpande så skicka in din ansökan redan nu. Frågor kring tjänsten ställs också till christian.orsing@moderaterna.se.

Moderaterna har i olika konstellationer styrt Helsingborg sedan 2006. För Moderaterna har det varit viktigt med ett starkt fokus på att utveckla Helsingborg, inte minst genom att våga sätta ambitiösa mål och att tänka nytt. Detta har bidragit till att Helsingborg tilldelats en rad priser inom olika områden och har blivit en av Europas mest innovativa städer. 

Det innebär att du vid anställning kan förvänta dig bli en nyckelfigur i det politiska arbetet och en aktiv part i politikutvecklingen under mandatperioden. Vi närmar oss också en stundande valrörelse där du kommer att spela en nyckelroll i arbetet att återigen vinna helsingborgarnas förtroende att få leda staden. Detta innebär att det kommer finnas perioder med arbete på kvällar och helger där du väntas vara ett stöd i planering och genomförandet av valrörelsen. 

Som politisk sekreterare har du ett utmanande och stimulerande arbete som ställer stora krav på lyhördhet och flexibilitet. Arbetet sker ofta under tidspress och ställer stora krav på omdöme och förmåga att prioritera. Du kommer att arbeta nära kommunalråden i ledningsgruppen och måste kunna samarbeta med såväl politiker som tjänstemän. 

Som politisk sekreterare kommer du att arbeta för kommunstyrelsens ordförande samt ge stöd och service till övriga kommunalråd och de moderata ordförandena i nämnderna, vilket bland annat innebär att: 

•                    ta fram underlag till kommunalråden 

•                    skriva pressmeddelanden, brevsvar samt utkast till artiklar 

•                    bevaka ärenden 

•                    bidra till att utveckla nya politiska förslag 

•                    granska och sammanfatta utredningar, remisser och förslag 

•                    handha kontakter med invånare 

•                    sköta kontakter med media 

•                    hantera olika kommunikationskanaler, såsom hemsidor och sociala medier

•                    ge administrativt stöd 

Du bör vara god skribent med pedagogisk förmåga. Vi förutsätter att du har god allmänbildning och håller dig ajour med aktuella politiska frågor. Självklart delar du våra värderingar och har stor integritet. Det är meriterande med kompetens inom kommunikation, bildredigering, video och sociala medier. Vi erbjuder en spännande och dynamisk arbetsplats där du får möjlighet att vara med och påverka hur Helsingborg utvecklas. Anställningen är på̊ heltid och inleds i form av provanställning på sex månader så fort som möjligt med möjlighet till förlängning därefter.

Vi går fram med den starkaste budgeten i mannaminne för Helsingborg

Fler elever ska klara skolan och det ska vara tryggt att åldras i Helsingborg. Samtidigt behöver tryggheten i vår stad öka och fler behöver gå från bidrag till arbete. Helsingborg är en fantastisk stad, vi vill göra staden grönare och härligare, med livskvalitet utöver det vanliga. Vi lägger därför fram en historiskt kraftfull budget med hela 600 miljoner för att stärka tryggheten, skolan och äldreomsorgen, arbetslinjen och livskvaliteten. 

Vi tar ansvar för hela Helsingborg.

Läs hela budgeten genom att klicka här

Tappade uppkopplingen